Τι θα γίνουν οι 8 που ζήτησαν άσυλο;

B175AE580AE607CDF71AF31202EAFE32Όλοι ξέρουμε ότι άσυλο δεν ζητάει ποτέ κανένας καθεστωτικός. Άσυλο ζητούν πάντα οι αντικαθεστωτικοί, οι οποίοι διώκονται από αυτό επειδή ακριβώς προσπαθούν να το ανατρέψουν.

Αυτοί οι οκτώ Τούρκοι ήρθαν στην Ελλάδα, όπου μπαίνει ο πάσα ένας απλά με ένα φουσκωτό, για να γλιτώσουν προφανώς από τα χέρια του Ερντογάν. Ποιος ξέρει αν αυτοί οι οκτώ που προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη, ήταν πρωταίτιοι του πραξικοπήματος ή απλά εκτελούσαν εντολές; Ποιος ξέρει αν το πραξικόπημα ήταν στημένο κι αυτοί παραπλανήθηκαν; Ποιος είναι αυτός που θα κρίνει ότι το καθεστώς της Τουρκίας είναι δημοκρατία και δεν είναι ένα καλυμμένος ολοκληρωτισμός που καταπιέζει μερίδες του λαού;

Πάντως απ’ ότι φαίνεται, η αριστερή κυβέρνηση θα τους παραδώσει το ταχύτερο στα χέρια του Ερντογάν. Για το καλό της δημοκρατίας….

Σε κάθε περίπτωση, από τη στιγμή που δεν υπάρχει διμερής συμφωνία με την Τουρκία για την έκδοση, θα πρέπει να εφαρμοστεί η ελληνική ποινική δικονομία και το διεθνές δίκαιο και να μην βιαστεί η ελληνική κυβέρνηση να στείλει στα χέρια του Ερντογάν τους οκτώ.

Πέτρος Χασάπης

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s