ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΤΩΡΑ ΤΟ 3%

 

TSIPRAS-SKEPTIKOS-e1424032268967

 Μετά και τη στάση του ακροδεξιού στηρίγματος του καθεστώτος, που δεν θέλει την απλή αναλογική, τώρα είναι η μόνη ευκαιρία του Τσίπρα και της Αριστεράς γενικά, να καθιερώσουν για πάντα στη χώρα την απλή αναλογική, ανοίγοντας το κλειστό οικογενειοκρατικό πολιτικό σύστημα στην κοινωνία.

Αυτός είναι ο χειρότερος εφιάλτης για τις ολιγαρχικές καθεστωτικές δυνάμεις και κυρίως για τη δεξιά πτέρυγα του καθεστώτος.

Αν ο Τσίπρας μείνει μόνο στην κατάργηση του bonus, που έχει να κάνει μόνο με την αναδιάταξη ισχύος μέσα στο σύστημα, τότε η αμέσως επόμενη κυβέρνηση της Δεξιάς θα επαναφέρει την ενισχυμένη αναλογική και το bonus. Και μπορεί μεν οι μεθεπόμενες εκλογές να γίνουν χωρίς το bonus, αλλά αυτές θα είναι εκλογές παρένθεση ενός μηνός, για να επανέλθει το καθεστώς στα παλιά γνώριμα λημέρια του.

Μόνο αν τώρα ο Τσίπρας καταργήσει το φασιστικό όριο του 3%, μόνο τότε θα εισέλθουν στις μεθεπόμενες εκλογές νέες λαϊκές δυνάμεις στη Βουλή και δεν θα μπορέσει ποτέ πλέον το καθεστώς να ανακτήσει τον έλεγχο της πολιτικής μέσω της επαναφοράς της ενισχυμένης αναλογικής.

Τσίπρα, τώρα είναι η ευκαιρία σου να αφήσεις κάτι στην ιστορία αυτού του τόπου.

Ή τώρα ή ποτέ πλέον.

Πέτρος Χασάπης

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s