ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ;;;

synedrio_syriza_syn2_533_355

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε χθες το βράδυ, στη δευτερολογία του στο συνέδριο, ότι η συζήτηση για το χρέος πρέπει να γίνει τώρα, παρά τις αντίθετες γνωστές δηλώσεις του αφεντικού των δανειστών κ. Σόϊμπλε.

Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τι επιδιώκει με αυτές τις δηλώσεις και από πού περιμένει ενισχύσεις για να το λέει; Από τους Αμερικανούς ίσως;;;

Όλοι ξέρουμε πια πως για ό,τι λέει ο κ. Τσίπρας, εμείς πρέπει να πιστεύουμε το ακριβώς αντίθετο, αλλά εδώ φαίνεται σαν να θέλει να οδηγηθεί ο ίδιος σε αδιέξοδο.

Συνδυάζοντας φήμες και πληροφορίες από τα ΜΜΕ, δύο τινά θα συμβούν:

Κατ’ αρχήν, το δεδομένο είναι ότι ο κ. Τσίπρας φέρεται αποφασισμένος να δεχτεί να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, που σημαίνει ότι είναι αποφασισμένος να δεχτεί κάθε απαίτηση των δανειστών, βάζοντας όμως ως αντίβαρο το χρέος. Επομένως:

Α) Είτε θα γίνει κάποια ψευτορρύθμιση του χρέους (ακούγεται για ένα μικρό κούρεμα του χρέους του ΔΝΤ και για μετάθεση της εξόφλησης των ευρωπαίων για 30 χρόνια) μαζί με ένα τέταρτο μνημόνιο στο διηνεκές (ήδη ντόπια και ξένη ολιγαρχία μας προετοιμάζουν ψυχολογικά σχετικά).

Β) Είτε και εφόσον δεν γίνει αυτό, ο Τσίπρας θα πάει σε εκλογές την Άνοιξη για μια ηρωϊκή έξοδο.

Εμείς βλέπουμε πιο πιθανή τη δεύτερη εκδοχή, καθόσον, αφενός ο κ. Σοϊμπλε ό,τι λέει το πάει μέχρι τέρμα, αφετέρου, μάλλον οι δανειστές, ειδικά μετά και την αποδοχή από τον κ. Τσίπρα της δεύτερης αξιολόγησης, θα τους είναι πλέον άχρηστος και θα τον διώξουν. Ο ίδιος φαίνεται να έχει εναποθέσει την τύχη του αποκλειστικά πάνω στις ΗΠΑ, αλλά αυτό είναι πολύ επικίνδυνο.

Πέτρος Χασάπης

 

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s