Ελληνική και Γερμανική Ολιγαρχία μας δουλεύουν αγρίως

tsipras_merkel_summit_periergh1_506_355

Αφού χρεοκόπησαν τη χώρα, οι διαπλεκόμενες μεταξύ τους, οικονομική και πολιτική ολιγαρχία, αντί στη συνέχεια να πάρουν οι ίδιες τα βαριά μέτρα και αναπόφευκτα φυσικά να συγκρουστούν με την κοινωνία και να καταρρεύσουν, κάλεσαν την τρόϊκα και κρύφτηκαν πίσω της, παριστάνοντας τους αντιστεκόμενους και διαπραγματευόμενους, συνεχίζοντας εκ του ασφαλούς να νέμονται τον κοινωνικό και εθνικό πλούτο, εμπαίζοντας θεατρικά τους πολίτες. 

Το ίδιο ακριβώς κάνει και η Γερμανική ολιγαρχία, σε ότι αφορά την Ελλάδα, κρυπτόμενη πίσω από το ΔΝΤ. Διαφορετικά θα ήταν υποχρεωμένη να βγει στη φόρα και να επιβάλει στην ουσία η ίδια τα σκληρά μέτρα, κάτι που θα οδηγούσε σε ευρωπαϊκή εξέγερση.

Με λίγα λόγια και με αυτές τις διαπιστώσεις, τα μνημόνια για την Ελλάδα και το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, θα υπάρχουν για πάντα, αν η κοινωνία δεν καταλάβει τι παίζεται και δεν ξεσηκωθεί.

Καθήκον όλων μας είναι να αποκαλύψουμε αυτή τη συμπαιγνία και να αναγκάσουμε την ελληνική ολιγαρχία να μην κρύβεται, αλλά να αναλάβει την εθνική κυριαρχία, να πάρει η ίδια τα σκληρά μέτρα, για να υπάρξει επιτέλους μια αναγεννητική κοινωνική αναμέτρηση.

Πέτρος Χασάπης

 

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s