ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΔΩ

grrrexitΜε δεδομένη την κατάσταση των capital contols και την έλλειψη ρευστότητας, το πλαστικό χρήμα και οι πόντοι αγοράς διάφορων προϊόντων που παρέχουν στους πελάτες τους ορισμένες τράπεζες, είναι ένδειξη ότι στην Ελλάδα ενυπάρχει πλέον ένα οιονεί «παράλληλο» νόμισμα, ένα σκιώδες ευρώ.

Το ευρώ στην ουσία είναι σχεδόν «αόρατο» ως πραγματικό νόμισμα στα χέρια των πολιτών. Αν’ αυτού το καθεστώς οδηγεί τους πολίτες και μάλιστα στην ουσία τους εξαναγκάζει, με απειλή φορολογικής ποινής,  να χρησιμοποιήσουν όχι το πραγματικό ευρώ αλλά το «πλαστικό», δηλαδή τη λογιστική εγγραφή. Ταυτόχρονα ορισμένες τράπεζες παρέχουν στους πελάτες τους εκπτωτικούς πόντους αγοράς αγαθών, κάτι σαν συμπλήρωμα τόκων.

Εκεί που απέτυχαν όλες οι προσπάθειες των πολιτών για ανταλλακτική οικονομία και στην ουσία για να ένα παράλληλο νόμισμα, έρχεται το καθεστώς και επιβάλει βίαια τη δική του βούληση, εξασφαλίζοντας τα δικά του συμφέροντα. 

Χθες ακούσαμε τρεις εκπροσώπους καθεστωτικών κομμάτων να προπαγανδίζουν υπέρ της περαιτέρω διεύρυνσης της χρήσης του πλαστικού χρήματος, με την αιτιολογία της δήθεν πάταξης της φοροδιαφυγής. Μάλιστα ένας εξ αυτών (ΣΥΡΙΖΑ) έφτασε μέχρι του σημείου να προτείνει πλήρη χρήση του πλαστικού χρήματος. Όμως κανέναν δεν ακούσαμε να λέει ότι, αφού έτσι θα μειωθεί η φοροδιαφυγή θα πρέπει (ως εκ τούτου) ταυτόχρονα να μειωθεί η απάνθρωπη και εξοντωτική φορολογία. Αυτός φυσικά ο συνδυασμός, δηλαδή εμφανείς συναλλαγές και υψηλή φορολογία,  σημαίνει μεγαλύτερο ξεζούμισμα των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων.

Η ολιγαρχία αντεπιτίθεται

Και ενώ προωθούνται όλα τα ανωτέρω μέτρα, ταυτόχρονα το καθεστώς φέρνει το Περιουσιολόγιο και καθιστά τη δήλωση «πόθεν έσχες» ακόμα και για το τελευταίο ευρώ, υποχρεωτική για όλους τους Έλληνες. Αυτό θα οδηγήσει σε απόλυτο έλεγχο των πολιτών από το καθεστώς και μεταφορά των χρημάτων που έχουν οι πολίτες στα χέρια τους στα χέρια των τραπεζιτών.

Πηγή

Advertisement

Μια σκέψη σχετικά μέ το “ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΔΩ

  1. Παράθεμα: ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΔΩ | ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s