ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ

2ecff68809b9ca297369c5f2c7963c89

Η προπαγάνδα του καθεστώτος διαδίδει ότι σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ, όσοι (ιδιώτες και επιχειρήσεις) χρωστούν δάνεια σε τράπεζες, θα πληρώσουν πολλαπλάσια λόγω της υποτίμησης. Αυτό είναι μεγάλο ψέμα.

Όταν εξέλθουμε από το ευρώ, η ισοτιμία θα καθοριστεί 1 δραχμή = 1 ευρώ. Ανεξάρτητα λοιπόν από οποιαδήποτε υποτίμηση της δραχμής, η οποία αφορά τις εξωτερικές συναλλαγές σε συνάλλαγμα (εισαγωγές – εξαγωγές), τα ιδιωτικά δάνεια προς τις τράπεζες θα εξοφληθούν με την ονομαστική αξία που θα έχει το εθνικό νόμισμα την ημέρα της εξόδου.

Επομένως, ένας οφειλέτης που χρωστάει από δάνειο για παράδειγμα 50.000 ευρώ, θα αποπληρώσει 50.000 δραχμές, σύμφωνα με τις δόσεις και στους χρόνους που έχει συμφωνήσει.

Ακόμα και αν αργότερα ο οφειλέτης αυτός αποκτήσει περισσότερα εισοδήματα ή ο μισθός του αυξηθεί (π.χ. από 1.000 ευρώ = 1.000 δραχμές που μπορεί να είναι σήμερα, ανέβει στις 3.000 δραχμές κ.λ.π.) και πάλι ο οφειλέτης 50.000 δραχμές θα πληρώσει για το δάνειό του.

Όλα αυτά, θα πρέπει να τα γνωρίζουν οι πολίτες – δανειολήπτες για να μην τρομάζουν άδικα.

Είναι άλλο πράγμα το τι θα συμβεί με το δημόσιο χρέος προς τους εξωτερικούς δανειστές (ευρωπαϊκά κράτη). Εκεί θα γίνει αμέσως στάση πληρωμών και στη συνέχεια θα ακολουθήσει διαπραγμάτευση για το ύψος του κουρέματος και τον τρόπο αποπληρωμής.

Πέτρος Χασάπης

 

Advertisement

Μια σκέψη σχετικά μέ το “ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ

  1. Αναφέρεσαι σε «στάση πληρωμών και στη συνέχεια θα ακολουθήσει διαπραγμάτευση για το ύψος του κουρέματος και τον τρόπο αποπληρωμής¨. Εδώ είσαι λίγο λάθος, δεν έχουμε δεν δίνουμε, δε θέλουμε να δώσουμε ούτε να διαπραγματευτούμε. Υπάρχουν και τα διεθνή δικαστήρια. Και όποιος φοβάται το εθνικό μας «χρέος», αυτό που το 70% προέκυψε από την ανακεφαλαιοποίηση των ιδιωτικών μας τραπεζών που διαχειρίζονται Ευρώ, την Ισλανδία την αθώωσαν ευρωπαϊκά δικαστήρια για τα χρήματα που της έδωσαν (και ζητούσαν και άλλα) η Αγγλία και η Ολλανδία για τις «ανακεφαλαιοποιήσεις» των ιδιωτικών της τραπεζών. Παρόλο που δεν είχε καν Ευρώ, δεν ήταν καν στην ΕΕ και το ποσό που της ζητούσαν ήταν αναλογικά μεγαλύτερο από το δήθεν «χρέος» μας. Αυτό πού το ακούσατε, σε ποιο ΜΜΕ μας; Και να μην φοβάται επίσης κανείς τη χρεωκοπία και τις κερδοσκοπικές πιέσεις, αυτές μπορούν να τις κάνουν μόνο εάν έχουν το νόμισμά σου, εμείς γιατί να το δώσουμε; Εννοείται το νέο Εθνικό νόμισμα. Και επίσης, με Εθνικό νόμισμα το Κράτος δεν χρεοκοπεί ποτέ, δεν μπορεί να χρεοκοπήσει…. Την οποιαδήποτε ανακεφαλαιοποίηση των ιδιωτικών τραπεζών την αναλαμβάνει η κεντρική τράπεζα της χώρας και όχι η ίδια η χώρα, ειδάλλως φαλιρίζουν οι ιδιωτικές αυτές επιχειρήσεις (τράπεζες). Αν όμως η χώρα έχει εθνικό νόμισμα που το εκδίδει η ίδια, τότε κάνει μόνη της και την απαιτούμενη ανακεφαλαιοποίηση, επειδή ακριβώς εκδίδει μόνη της το χρήμα, το οποίο στη συνέχεια δίνει στις τράπεζες. Εμείς όμως έχουμε Ευρώ άρα την ανακεφαλαιοποίηση θα έπρεπε να την αναλάβει η ΕΚΤ, θα έπρεπε να την αναλάβει, άσχετα τι υπέγραψαν οι προσκυνημένοι (στο χρήμα) ηγέτες μας. Μας λένε, έτσι μας έπεισαν, ότι δανείστηκε η χώρα για να σωθούν Γαλλικές και Γερμανικές τράπεζες και ότι αν τώρα μας μειώσουν το «χρέος» και πάλι θα χάσουν οι τράπεζες. Επίσης, μας …έπεισαν ότι η χώρα χρωστάει επειδή χρειάζονταν λεφτά για μισθούς και συντάξεις…
    Παραμυθάκια… Η χώρα δανείστηκε για να χρωστάει. Δανείστηκε μόνο και μόνο για να χρωστάει και στη συνέχεια να μπορούν να ξεπουληθούν τα πάντα (ότι αποφέρει πλούτο για τη χώρα), ώστε στο τέλος να μην έχει άλλα λεφτά για να …ξεχρεώνει (αυτά που δήθεν χρωστάει), δίνοντας τον ορυκτό της πλούτο. Αυτόν που μέχρι πρότινος …δεν υπήρχε. Και Ελληνική ΑΟΖ δεν έχουμε ακόμα και σήμερα ανακηρύξει. Επίσης εάν ήθελε θα μπορούσε τις Γαλλικές και Γερμανικές τράπεζες να τις «σώσει» η ΕΕ, να εκδώσει όσο χρήμα χρειάζεται, όπως κάνει τώρα για τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Το ευρώ μάλιστα δεν έχει αντίκρισμα σε χρυσό όπως είχε κάποτε, δημιουργείται κατά το δοκούν. Το εθνικό μας «χρέος» είναι λέει πάνω από 300 δις ευρώ, θα ενημερώσω και πάλι ότι το 70% του προέκυψε από την «ανακεφαλαιοποίηση» των ιδιωτικών μας τραπεζών που διαχειρίζονται Ευρώ.-

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s