ΟΤΑΝ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟ GREXIT ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ

fear-012Θα πρέπει να είναι κάποιος εντελώς αφελής για να μην καταλαβαίνει ότι οι δανειστές, σε απόλυτη συμπαιγνία με το εγχώριο φιλογερμανικό καθεστώς, μας οδηγούν με σχέδιο στην πλήρη εξαθλίωση, εξανδραποδισμό και διανομή της χώρας. Δεν νομίζω ότι υπάρχει έστω και ένας που να πιστεύει πως οι δανειστές θέλουν να μας δουν να αναπτυσσόμαστε και να προοδεύουμε.

Δυστυχώς, βρήκαν έναν λαό εντελώς απροστάτευτο, παραπληροφορημένο, με εσωτερικό τεχνητό διχασμό, χωρίς δημοκρατία και δυνατότητα λαϊκής παρέμβασης, χωρίς συνδικαλισμό για κοινωνική προστασία και με απαρχαιωμένα ιδεολογικά κολλήματα , που χρησιμοποιούνται επίτηδες για τον διχασμό του. Βρήκαν λοιπόν αυτόν τον λαό που τον τρομοκρατούν και εσκεμμένα του επέβαλαν μέτρα για να τον υποδουλώσουν και να του αρπάξουν τη ζωή του.

Και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη εφάρμοσαν μνημόνια, αλλά εκεί δεν τόλμησαν να ασελγήσουν όπως έκαναν στο ελληνικό σώμα, γιατί τα κράτη αυτά (μηδέ της Κύπρου εξαιρουμένης), είχαν θεσμούς λαϊκής προστασίας και δεν ήταν ξέφραγα αμπέλια. Είχαν μια εσωτερική ελίτ που φοβόταν το λαό της και όχι μια θρασύτατη παρασιτική και εθνομηδενιστική ελίτ που νοιάζεται μόνο για την πάρτη της. Εκεί λοιπόν οι δανειστές αναγκάστηκαν να διαπραγματευτούν σοβαρά για να βρεθεί πραγματική λύση και όχι να φερθούν ως αποικιοκράτες.

Ελπίδα σωτηρίας δεν υπάρχει. Θα υπάρξει μόνο από τη στιγμή που εμείς οι Έλληνες πάψουμε να φοβόμαστε το Grexit, τα βράχια κ.λ.π. και να πιστεύουμε στα διάφορα φώτα στα τούνελ και στις εκτοξεύσεις ανάπτυξης κ.λ.π. Ελπίδα θα υπάρξει μόνο από τη στιγμή που αναζητήσουμε ευθύνες για όλα αυτά που έγιναν. Μόνο όταν η αφέλεια και ο τρόμος φύγουν από πάνω μας, μόνο τότε και οι ξένοι θα μας πάρουν στα σοβαρά.

Πέτρος Χασάπης

 

 

Advertisement

2 σκέψεις σχετικά με το “ΟΤΑΝ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟ GREXIT ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ

  1. Όχι μόνο να πάψουμε να φοβόμαστε το GRexit, αλλά να πάψουμε να φοβόμαστε και το υπερβολικό «χρέος» και βέβαια να μη συμφωνούμε σε αυτό. Και αφού λοιπόν δε θα συμφωνούμε πλέον σε αυτό το «χρέος» (θα κάνουμε και λογιστικό έλεγχο) και δε θα θέλουμε άλλο να πληρώνουμε, ας μας διώξουν από το Ευρώ και από την ΕΕ. Θα απαντήσω λοιπόν και στο ερώτημα Ευρώ ή Δραχμή: Αν δε συμφωνούν οι Ευρωπαίοι στο να αναλάβει η ΕΚΤ το ποσό που προέκυψε από όλες τις «χρηματοδοτήσεις» των ιδιωτικών μας τραπεζών που διαχειρίζονται Ευρώ, ας μας διώξουν από το Ευρώ. Κακώς που μπήκαμε δεν έπρεπε καν να είχαμε μπει, θα έχουμε το δικό μας εθνικό νόμισμα (Ελλασευρώ, Δραχμή, πείτε το όπως θέλετε και οβολό ακόμα, νέο και αδέσμευτο να είναι) και το δικό μας εθνικό τραπεζικό σύστημα. Και να μην φοβάται κανείς τη χρεωκοπία και τις κερδοσκοπικές πιέσεις, αυτές μπορούν να τις κάνουν μόνο εάν έχουν το νόμισμά σου, εμείς γιατί να το δώσουμε; Εννοείται το νέο Εθνικό νόμισμα. Και επίσης, με Εθνικό νόμισμα το Κράτος δεν χρεοκοπεί ποτέ, δεν μπορεί να χρεοκοπήσει….
    Εμείς δώσαμε την τελευταία δεκαετία πάνω από 200 δισεκατομμύρια Ευρώ στις ιδιωτικές μας τράπεζες, είτε άμεσα με την αγορά μετοχών (ανακεφαλαιοποιήσεις) είτε έμμεσα με τη μορφή κρατικών εγγυήσεων. Την οποιαδήποτε χρηματοδότηση των τραπεζών την αναλαμβάνει η κεντρική τράπεζα της χώρας, ειδάλλως φαλιρίζουν οι ιδιωτικές αυτές επιχειρήσεις (τράπεζες). Αν η χώρα έχει εθνικό νόμισμα που το εκδίδει η ίδια, τότε κάνει μόνη της και την απαιτούμενη χρηματοδότηση, επειδή ακριβώς εκδίδει μόνη της το χρήμα. Εμείς όμως έχουμε Ευρώ άρα τη χρηματοδότηση των ιδιωτικών μας τραοεζών που διαχειρίζονται Ευρώ, θα έπρεπε να την αναλάβει η ΕΚΤ, άσχετα τι υπέγραψαν οι προσκυνημένοι (στο χρήμα) ηγέτες μας.

    Μου αρέσει!

    • Και κάτι τελευταίο, εφόσον κλείσουμε στη φυλακή όλους τους πρώην κυβερνώντες μας, κατηγορούμενους για εσχάτη προδοσία, η οποία ποτέ δεν παραγράφεται, τότε κανείς Ευρωπαίος δε θα μπορεί να μας πει τίποτα. Μόνο που θα πρέπει να μας κυβερνήσουν Έλληνες και όχι ελληνόφωνες.-

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s