ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΣΗΜΕΡΑ

720_4fc5a40d430ff1fe094c5c12b7189cefΤο μεγάλο πρόβλημα της ανθρωπότητας σήμερα είναι το αντιπροσωπευτικό κοινοβουλευτικό σύστημα που ονομάζεται παραπλανητικά κοινοβουλευτική «δημοκρατία». Ένα σύστημα που κατάντησε φενάκη σε βάρος των λαών.

Με όργανο αυτό το σύστημα οι οικονομικές ολιγαρχίες ελέγχουν απόλυτα τις εθνικές κυβερνήσεις και μέσω αυτών τους λαούς. Οποιαδήποτε «απείθαρχη» κυβέρνηση ή «απείθαρχος» πολιτικός, τιμωρούνται παραδειγματικά.

Όσο αυτό δεν το αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι, τόσο θα χειροτερεύει η κατάστασή τους και θα περιορίζονται οι ελευθερίες τους.

Δεν μπορεί να έχουμε οποιαδήποτε ελπίδα, όσο και να ψηφίζουμε άλλα πρόσωπα, ότι θα βρεθεί κάποια κυβέρνηση που θα μπορέσει να κάνει κάτι με αυτό το σύστημα. Οι κυβερνήσεις ελέγχονται απόλυτα από τις οικονομικές ολιγαρχίες, που χρηματοδοτούν τους πολιτικούς και ελέγχουν την προπαγάνδα, με αποτέλεσμα να εκλέγονται μόνο οι πολιτικοί που θέλουν οι ολιγαρχίες.

Πρέπει η κατάσταση αυτή να αλλάξει, πρέπει να αλλάξουμε τη μορφή αυτή του πολιτεύματος, ώστε οι κυβερνήσεις να στηρίζονται και να ελέγχονται από τους πολίτες και ταυτόχρονα να πάψουμε να βασιζόμαστε μόνο στην «ψευδοδημοκρατία» των εκλογών, αλλά κυρίως να βασιστούμε στη συμμετοχή στις αποφάσεις των ίδιων των πολιτών.

ΥΓ. Αν ακόμα κι εμείς οι Έλληνες που γεννήσαμε τη δημοκρατία και είμαστε σήμερα σ’ αυτή την κατάσταση, δεν μπορούμε να το αντιληφθούμε αυτό, τότε η ανθρωπότητα έχει πολύ δρόμο ακόμα να διανύσει.

Πέτρος Χασάπης

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s