Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

210115-skiesΟ Κοινοβουλευτισμός, δηλαδή η ολιγαρχικής έμπνευσης αντιπροσωπευτική δήθεν «δημοκρατία» του εθνικού κράτους, χρεοκόπησε και είναι αυτή που παρέδωσε το εθνικό κράτος εύκολο θήραμα στα χέρια της παγκοσμιοποιημένης οικονομικής ολιγαρχίας.

Εκείνο που εναγώνια προσπαθεί το παγκόσμιο σύστημα να αποφύγει, είναι να μην αρχίσουν οι άνθρωποι να αμφισβητούν μαζικά τον κοινοβουλευτισμό και να θέλουν πιο δημοκρατικές διαδικασίες.

Αυτό ακριβώς είναι που θέλει να αποφύγει και το γερμανοκρατούμενο ευρωπαϊκό σύστημα. Δηλαδή να μην αρχίσουν οι ευρωπαίοι να αμφισβητούν τον κοινοβουλευτισμό και να στρέφονται προς πιο δημοκρατικές διαδικασίες τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αυτός είναι ο μεγάλος σύγχρονος εχθρός του συστήματος.

Στην Ελλάδα ακούμε τους κρατικοδίαιτους συνταγματολόγους και άλλους καθηγητάδες του συστήματος, να θεωρούν το λαό ανίκανο να αποφασίσει με δημοψήφισμα και κυρίως να τον θεωρούν παντελώς ανίκανο να αποφασίσει για δημοσιονομικά θέματα που είναι η ψυχή του κράτους.

Μάλιστα το ελληνικό Σύνταγμα θεωρεί τον ελληνικό λαό ανίκανο να αποφασίσει για τέτοια θέματα, αφού απαγορεύει ρητά την διεξαγωγή σχετικού δημοψηφίσματος.

Αυτή τη δημοκρατία έχουμε και φυσικά με αυτή δεν έχουμε κανένα μέλλον.

Πέτρος Χασάπης

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s