ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%b72Όπως αποκάλυψε χθες σε κάποιον Ρ/Σ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός κ. Α. Λοβέρδος, οι δανειστές, βλέποντας την αλλαγή της βούλησης του λαού, πριν τις εκλογές του 2015, δεν ήθελαν να συμφωνήσουν με την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι θα πρέπει να συνεργαστούν με τη νέα κατάσταση που έρχεται, καθόσον η βούληση του λαού έχει αλλάξει.

Αυτό αποδεικνύει (λέω εγώ) ότι οι δανειστές δεν υπολογίζουν τους «πρόθυμους» Έλληνες πολιτικούς, αλλά υπολογίζουν πολύ τις αλλαγές της βούλησης του ελληνικού λαού. Αυτή δηλαδή μόνο φοβούνται και υπολογίζουν. 

Από τους Έλληνες πολιτικούς, εκείνο που προφανώς αναμένουν είναι να τους κάνουν τη δουλειά, δηλαδή να κρατούν το λαό σε ύπνωση υπάκουο, ώστε να γίνεται εύκολη η οικονομική του αφαίμαξη. Όποιος λοιπόν πολιτικός δεν μπορεί να το εξασφαλίσει αυτό, τότε οι δανειστές πάνε γι’ άλλους ικανότερους να το επιτύχουν. Μέχρι σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ τα πάει περίφημα στον τομέα αυτόν. Μην ξεχνάμε ότι άλλαξε την απόφαση του λαού στο δημοψήφισμα και δεν «άνοιξε μύτη».

Αυτή η αποκάλυψη, επιβεβαιώνει ακριβώς αυτό που λέω εδώ και πολύ καιρό: Η κρίση έχει ημερομηνία λήξης την ημέρα της λαϊκής αφύπνισης ή έγερσης ή όπως αλλιώς θέλετε πέστε το.

Πέτρος Χασάπης

 

Advertisement

Μια σκέψη σχετικά μέ το “ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

 1. Οι δανειστές, οι διεθνής μας τοκογλύφοι, φοβούνται τον Ελληνικό λαό για έναν και μόνο λόγο. Μήπως και δεν ψηφίσει πλέον το παλιό πολιτικό μας σύστημα. Μήπως και ξυπνήσει και ψηφίσει Έλληνες πατριώτες, ανθρώπους που δε θα είναι πουλημένοι και προσκυνημένοι (στο χρήμα) και τους πει ένα και μόνο πράγμα:
  Φτάνει! Αρκετά! Ως εδώ και μη παρέκει! Δεν έχουμε δεν δίνουμε, δε θέλουμε να δώσουμε, αλλά ούτε θέλουμε και να …διαπραγματευτούμε. Εξάλλου υπάρχουν και τα διεθνή δικαστήρια, οι τοκογλύφοι μπορούν εκεί να προσφύγουν αφού επιζητούν το δήθεν χρέος μας. Και όποιος φοβάται αυτό το εθνικό μας «χρέος», αυτό που το 70% του προέκυψε από την ανακεφαλαιοποίηση των ιδιωτικών μας τραπεζών που διαχειρίζονται Ευρώ, την Ισλανδία την αθώωσαν ευρωπαϊκά δικαστήρια για τα χρήματα που της έδωσαν (και ζητούσαν και άλλα) η Αγγλία και η Ολλανδία για τις «ανακεφαλαιοποιήσεις» των ιδιωτικών της τραπεζών. Παρόλο που δεν είχε καν Ευρώ, δεν ήταν καν στην ΕΕ και το ποσό που της ζητούσαν ήταν αναλογικά μεγαλύτερο από το δήθεν «χρέος» μας. Αυτό πού το ακούσατε, σε ποιο ΜΜΕ μας; Άρα και εμάς ας μας διώξουν από το ευρώ, να έχουμε το δικό μας εθνικό νόμισμα και το δικό μας εθνικό τραπεζικό σύστημα. Και να μην φοβάται επίσης κανείς τη χρεωκοπία και τις κερδοσκοπικές πιέσεις, αυτές μπορούν να τις κάνουν μόνο εάν έχουν το νόμισμά σου, εμείς γιατί να το δώσουμε; Εννοείται το νέο Εθνικό νόμισμα. Και επίσης, με Εθνικό νόμισμα το Κράτος δεν χρεοκοπεί ποτέ, δεν μπορεί να χρεοκοπήσει….
  Την οποιαδήποτε ανακεφαλαιοποίηση των ιδιωτικών τραπεζών την αναλαμβάνει η κεντρική τράπεζα της χώρας και όχι η ίδια η χώρα, ειδάλλως φαλιρίζουν οι ιδιωτικές αυτές επιχειρήσεις (τράπεζες). Αν όμως η χώρα έχει εθνικό νόμισμα που το εκδίδει η ίδια, τότε κάνει μόνη της και την απαιτούμενη ανακεφαλαιοποίηση, επειδή ακριβώς εκδίδει μόνη της το χρήμα, το οποίο στη συνέχεια δίνει στις τράπεζες. Εμείς όμως έχουμε Ευρώ άρα την ανακεφαλαιοποίηση θα έπρεπε να την αναλάβει η ΕΚΤ, θα έπρεπε να την αναλάβει, άσχετα τι υπέγραψαν οι προσκυνημένοι (στο χρήμα) ηγέτες μας.
  Μας λένε, έτσι μας έπεισαν, ότι δανείστηκε η χώρα για να σωθούν Γαλλικές και Γερμανικές τράπεζες και ότι αν τώρα μας μειώσουν το «χρέος» και πάλι θα χάσουν οι τράπεζες. Επίσης, μας …έπεισαν ότι η χώρα χρωστάει επειδή χρειάζονταν λεφτά για μισθούς και συντάξεις…
  Παραμυθάκια… Η χώρα δανείστηκε για να χρωστάει. Δανείστηκε μόνο και μόνο για να χρωστάει και στη συνέχεια να μπορούν να ξεπουληθούν τα πάντα (ότι αποφέρει πλούτο για τη χώρα), ώστε στο τέλος να μην έχει άλλα λεφτά για να …ξεχρεώνει (αυτά που δήθεν χρωστάει), δίνοντας τον ορυκτό της πλούτο. Αυτόν που μέχρι πρότινος …δεν υπήρχε και Ελληνική ΑΟΖ δεν έχουμε ακόμα και σήμερα ανακηρύξει. Εάν ήθελε, θα μπορούσε τις Γαλλικές και Γερμανικές τράπεζες να τις «σώσει» η ΕΕ, να εκδώσει όσο χρήμα χρειάζεται, όπως κάνει τώρα για τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Το ευρώ μάλιστα δεν έχει αντίκρισμα σε χρυσό όπως είχε κάποτε, δημιουργείται κατά το δοκούν. Το εθνικό μας «χρέος» είναι λέει πάνω από 300 δις ευρώ, θα ενημερώσω και πάλι ότι το 70% του προέκυψε από την «ανακεφαλαιοποίηση» των ιδιωτικών μας τραπεζών που διαχειρίζονται Ευρώ.-

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s